Trainingen, cursussen en opleidingen

Het aanbod aan trainingen, cursussen en opleidingen wordt ieder halfjaar geëvalueerd om zeker te zijn dat we niet alleen aanhaken aan wat de markt vraagt maar zelfs op voor lopen! Zo haken we aan bij ontwikkelingen in de markt en voorzien we in vroege stadia de juiste handvatten zodat wij onze klanten kunnen ondersteunen met het aanpassen aan marktontwikkelingen

Voor vragen en/of persoonlijk advies over onze trainingen en opleidingen staan we u graag te woord. Je kunt ons bereiden via onderstaande gegevens:

Jaimy ten Dam

Bereikbaar op werkdagen (m.u.v. feestdagen) van 08:00 tot 18:00

Wij delen onze trainingen op in drie categorieën

Persoonlijke ontwikkeling

Vaardigheden die jou als individu helpen je verder te ontwikkelen in een breed vlak. Denk hierbij aan het beter leren kennen van jezelf met de Management Drives of juist meer ervaring op doen in Excel, een tool die niet weg te denken is op de werkvloer in nagenoeg iedere sector!

Procesmanagement

Onder de ontwikkeling van procesmanagement vallen onderdelen als Lean Six Sigma en trainingen rondom Systems Engineering. De trainingen in deze categorie focussen zich op het uitbreiden van de kennis van de professional op gespecialiseerde onderdelen.

Projectmanagement

De categorie projectmanagement focust zich op de theoretische en praktische uitbreiding van de vaardigheden van leidinggevende individuen die in een projectmatige omgeving werken. Met internationaal erkende opleidingen in PRINCE2 en IPMA geven we professionals hier de handvatten die ze mee kunnen nemen in de praktijk.

Doel en visie

Met de uitbreiding van de Oceaa Academy heeft Oceaa Projects een eigen opleidingsinstituut in handen! Binnen de Oceaa Academy worden zowel eigen medewerkers van Oceaa Projects als externe individuen getraind en opgeleid in vakgebieden die mikken op het verbeteren van de prestaties binnen verschillende sectoren waaronder de bouw in infrastructuur.

Door de unieke formule van de Oceaa Academy richten wij ons op de specifieke stukken kennis waarmee je je carrière de boost kan geven die je zocht. Het maakt hierbij niet uit of je je huidige functie wil uitbreiden of van plan bent een overstap te maken. Wij helpen je om meer uit deze stap te halen!

Het curriculum is opgebouwd op basis van ervaringen die wij als organisatie hebben opgedaan in de praktijk. Hier hebben we aan de hand van eigen ervaringen en interviews met ervaren individuen in kaart gebracht welke kennis gewenst is van medewerkers en welke kennis ontbreekt in bepaalde functies.

Ons aanbod

Niet weg te denken van de werkvloer, Excel. Deze veelzijdige tool helpt met de administratie, overzicht creëren en complexe data inzichtelijk maken.

Overzicht bewaken in een drukke werkdag? Structuur behouden tijdens het werken aan meerdere projecten langs elkaar? Of loopt het werk vaak over in privé tijd? Door middel van deze introductie in timemanagement helpen we u om de structuur terug te krijgen. Hierbij focussen we ons niet op een snelle lifehack maar op een duurzame methode om je eigen werk en prioriteiten inzichtelijk te maken.

Ieder mens is uniek… toch? Dat is zeker waar!  Toch zijn er enkele drijfveren die veel overeenkomsten hebben. Door deze drijfveren inzichtelijk te maken bij jezelf en bij andere leer je kansen zien om samenwerking te verbeteren en de resultaten te vergroten.

Wij bieden coaching aan in de volgende vormen:

  • Individueel;
    • begrijp jezelf, de mensen om je heen, creëer een veilige omgeving en ontwikkel persoonlijk leiderschap.
  • Team;
    • ontwikkel de zakelijke kant van je team, verbeter de samenwerking en gebruik elkaars kwaliteiten en drijfveren om meer focus te creëren.
  • Organisatie;
    • begrijp in welke ontwikkelingsfase jouw organisatie zicht bevindt en ontwikkel strategieën om alle niveaus efficiënt met elkaar te verbinden.

Iedereen die in een projectmatige omgeving werkt kent de ins en outs van alle fases van een project toch? Of toch niet? Vaak doen wij met z’n alle slechts een onderdeel van een project waarna wij het product overhandigen aan het volgende team wat het project voort zet. Door alle onderdelen te leren kennen kunnen we deze overgang beter op elkaar laten aansluiten.

Systems Engineering focust zich op het ontwerp van een “systeem”. Dit systeem is doorgaans een groot en complex project. “Een systeem is een verzameling van elementen die onderling verbonden zijn en samen functioneren”. Systems Engineering past erkende methodes toe om al deze elementen samen te laten komen in complexe en uitdagende omgevingen. Zo gebruikt Shell Systems Engineering om de transitie naar CO2 neutraliteit toe te realiseren en gebruikt NASA Systems Engineering om het International Space Station (ISS) te ontwikkelen. Daarnaast is het binnen de Nederlandse markt gebruikelijk voor Rijkswaterstaat om de projecten te beheersen.

Lean en Six Sigma zijn twee verschillende methodieken die meestal in één adem gebruikt worden. Waar Lean zich focust op het Optimalisatie focust Six Sigma zich op de statistische onderbouwing van Data die gebruikt kan worden om de optimalisatie van Lean gerichter toe te passen.

“Gecertificeerd Projectmanager”. Waar hebben we het dan over? Eén van de opties om een gecertificeerd projectmanager te worden is door het behalen van de IPMA certificering.

IPMA staat voor “International Project Management Association” en is momenteel actief in meer dan 70 landen en heeft wereldwijd meer dan 50.000 actieve gecertificeerde leden.

Het unieke aan IPMA t.o.v. de andere methodieken is de constante actualisering. Waar methodes als PRINCE2 en PMI zich op eigen ontwikkelde methodes focussen werkt IPMA als een overkoepelend geheel. IPMA focust zich op actuele ontwikkelingen in de markt en neemt deze op in het programma. Hierdoor zijn de theorieën en methodes in de IPMA materie vrijwel altijd toe te passen in de huidige projectomgevingen.

Vraag je jezelf wel eens af of er een idee zit achter projectmanagement? Heb je het gevoel dat er in ieder project het wiel opnieuw wordt uitgevonden? Gelukkig zijn er standaarden voor projecten waardoor we een project goed kunnen opzetten en uitvoeren gebaseerd op “best practices” uit eerdere projecten.

Eén van deze methodes is PRINCE2. Dit staat voor “PRojects IN Controlled Environments, version 2”.

Deze methode is in de jaren 80 opgezet door de Britse semioverheidsinstelling “Office of Government Commerce (OGC)” als methode om te leren van voorgaande projecten en nieuwe projecten efficiënter en gestructureerd op te zetten en uit te voeren. Prince 2 is een methode die wereldwijd wordt erkend en uitgevoerd. Vandaag de dag is Prince2 ( sturen van projecten) uitgebreid met Agile (uitvoeren van projecten)

Meer informatie? Contact opnemen?