Constructeur

Wij zoeken voor 32 uur in de week een klantgerichte collega die met oog voor detail zorgdraagt voor de constructieve veiligheid van bouwwerken. 

Wie ben jij?

Je hebt als constructeur een klantgerichte instelling en weet verbinding te maken om zo tot goede adviezen te komen. Je durft kritisch naar zaken te kijken en hebt oog voor detail, maar weet vervolgens ook probleemoplossend te denken en een praktische vertaling te maken. Je weet mensen te overtuigen en mee te nemen in jouw verhaal. Je kunt dus als geen ander goed met mensen op verschillende niveaus samenwerken en jezelf goed uitdrukken in woord en geschrift. Daarbij ben je analytisch en instaat een realistisch oordeel te vormen. Je weet vertrouwen te wekken bij jouw gesprekspartner en bent een echte teamspeler, al is het voor jou ook geen probleem om zelfstandig te werken.

Wat ga jij doen?

Als constructeur houd je je bezig met de constructieve veiligheid van bouwwerken. Je controleert bij de afdeling Vergunningen de constructietekeningen en- berekeningen bij vergunningaanvragen. Ook adviseer je de afdeling Fysieke Omgeving over de na vergunningverlening aan te leveren constructietekeningen en -berekeningen. Je beoordeelt hierbij niet alleen de constructieve veiligheid, maar ook de (constructieve) brandveiligheid om te zorgen voor duurzame veiligheid. Dit kan betekenen dat je bij constructies van complexe gebouwen ook gaat kijken om hierop toe te zien.
Je ziet erop toe dat de constructieve veiligheid van vergunningaanvragen en de uitvoering ervan, aan de normen uit het Bouwbesluit en de uitgangspunten in de vergunning voldoet. Je bent hierbij in staat om de eventuele aandachtspunten en constateringen helder en begrijpelijk te formuleren richting de aanvrager of uitvoerende partij zonder de juridische onderbouwing uit het oog te verliezen. Als de expert op het gebied van constructieve veiligheid ben jij de contactpersoon voor je collega’s en verschillende externe partijen.

Wat breng jij mee?

 • Afgeronde HBO opleiding (bouwkundig of civieltechnisch) 
 • 3 jaar relevante ervaring binnen een gemeente, ingenieurs- of adviesbureau 
 • Kennis van gangbare constructiesoftware zoals Matrix en toets protocollen als Bris. 
 • Kennis op gebied van technische bouwregelgeving en relevante onderdelen uit het Bouwbesluit zijn een vereiste in deze functie 

Wat krijg jij ervoor terug?

 • Salaris! We bieden jou een goed salaris op basis van kennis en ervaring. 
 • Cursussen die helemaal passen bij jouw werkzaamheden! 
 • Maandelijkse borrels & onvergetelijke Oceaa Projects feesten. 
 • Mogelijkheid om jezelf te ontwikkelen. 
 • Een leaseauto, want je moet natuurlijk wel op de werklocatie kunnen komen. 
 • Korte lijnen zodat je altijd nauw in contact staat met jouw werkgever.  
 • Veel collega’s om je heen die jou heel veel kunnen leren. 

Wil je meer weten over deze vacature?

Is dit de vacature die aansluit op jouw willen en kunnen? Solliciteer dan direct. Heb je vragen over deze vacature? Ik sta graag voor je klaar en beantwoord jouw vragen.

Taiwo Akpata

Direct solliciteren

Bekijk onze andere vacatures