Oceaa Academy

Bij Oceaa hechten wij veel waarde aan persoonlijke groei en professionele ontwikkeling. Daarom is de Oceaa Academy opgericht. De academy biedt tal van opleidingen, cursussen en trainingen aan.

Blue Wave Background Image

Wij helpen jou het beste uit jezelf te halen

Bij Oceaa doen we er alles aan zodat jij het beste uit jezelf kunt halen, zowel op persoonlijk als professioneel vlak. Er is keuze uit een groot aantal opleidingen, cursussen en trainingen met diverse aandachtsgebieden. Je kan onbeperkt leren en er altijd van op aan dat wij ons inzetten om jouw ontwikkeling vorm te geven. Met onze verfrissende en persoonlijke aanpak kan jij bouwen aan je carrière.

Voor iedereen die wil groeien

Wij vinden het delen van kennis, zowel intern als extern, heel belangrijk. Daarom is onze academy toegankelijk voor iedereen die zich verder wil ontwikkelen. Medewerkers, opdrachtgevers, relaties en geïnteresseerden buiten Oceaa kunnen deelnemen aan onze opleidingen, cursussen en trainingen.

Hieronder een overzicht van al onze opleidingen, cursussen en trainingen.

Projectmanagement

01

Project in context

Een reis door verschillende projectfases: Stap aan boord en ontdek de magie van het projectmanagementproces! Leer in detail de verschillende projectfases kennen en ontdek hoe je deze kunt beheersen voor een soepel en succesvol projectverloop. Deze cursus helpt je bij het navigeren door de uitdagende wateren van projectmanagement, van initiatie tot oplevering en nazorg.

02

Verschillen in projectmanagementstijlen

Elk project is uniek en vereist een op maat gemaakte aanpak. Ontdek hoe je verschillende projectmanagementstijlen kunt toepassen om een project naar succes te leiden. Of je nu de IPMA, PRINCE, PMI, agile of een hybride aanpak kiest, wij zorgen ervoor dat je de juiste tools en technieken hebt om effectief en efficiënt te werk te gaan.

03

Management Drives

Betreed de fascinerende wereld van Management Drives en ontdek jouw unieke drijfveren en leiderschapsstijl! Leer hoe je deze inzichten  kunt gebruiken om je team effectiever aan te sturen, betere beslissingen te nemen en je persoonlijke groei te stimuleren. Haal het beste uit jezelf én je team met deze revolutionaire aanpak!

04

IPMA-D

Investeer in je carrière met onze IPMA-D gecertificeerde cursus! Als Project Management Associate word je erkend als een deskundige professional in de wereld van projectmanagement. Leer de beste projectmanagementvaardigheden en onderscheid jezelf van de concurrentie met deze waardevolle certificering.

05

Prince2 Foundation

Verwerf de kennis en vaardigheden om een effectief en geïnformeerd lid van het projectmanagementteam te worden met onze Prince2 Foundation cursus. Deze cursus geeft je de tools en technieken die je nodig hebt om projecten succesvol te beheren volgens de Prince2-methodologie. Wordt vandaag nog een gecertificeerde professional!

Procesmanagement

01

Introductie Systems Engineering

Dompel jezelf onder in de wereld van Systems Engineering en ontdek de kracht van deze multidisciplinaire aanpak. Leer hoe je complexe projecten en systemen kunt ontwerpen, beheren en optimaliseren met behulp van bewezen methoden en technieken. Laat je inspireren door de mogelijkheden en til je carrière naar een hoger niveau met deze introductiecursus.

02

Lean in uitvoering

Ervaar de transformatiekracht van Lean in de praktijk! Onze cursus neemt je mee op een reis waarbij je leert hoe je verspilling kunt elimineren, efficiëntie kunt verhogen en klantwaarde kunt maximaliseren. Breng de Lean-principes tot leven en word de drijvende kracht achter verbetering in jouw organisatie.

03

Lean Six Sigma – Green en Yellow Belt

Ontketen het potentieel van Lean Six Sigma en word een expert in het organiseren van verbetertrajecten binnen projecten en organisaties. Met onze Green en Yellow Belt cursussen leer je de vaardigheden om processen te analyseren, verbeteringen te implementeren en een cultuur van continue verbetering te bevorderen. Maak het verschil en word een gewaardeerde Lean Six Sigma professional.

04

Audit 101

Verken de wereld van audits met onze Audit 101 cursus. Leer wat audits zijn, waarom ze belangrijk zijn en hoe ze bijdragen aan de effectiviteit en efficiëntie van je organisatie. Begrijp het nut en de noodzaak van audits en ontwikkel de vaardigheden om audits effectief uit te voeren en te managen.

05

Omgaan met AutoCad

Ontdek de kracht van AutoCad en leer hoe je dit veelzijdige softwareprogramma kunt gebruiken om indrukwekkende ontwerpen en tekeningen te maken. Deze cursus leert je de basisprincipes van AutoCad en biedt praktische tips en trucs om je te helpen je ontwerpvaardigheden naar een hoger niveau te tillen.

06

SSK training

Duik in de wereld van SSK-ramingen en verwerf essentiële vaardigheden voor nauwkeurige kosteninschattingen. In onze training leer je de gestandaardiseerde methodiek toepassen om projectkosten efficiënt te beoordelen en te beheren. Vergroot je inzicht in projectfases en kostenstructuren, en word een gewaardeerde professional binnen de civiele techniek en bouwsector.

Persoonlijke en
professionele ontwikkeling

Blue Wave Background Image

01

Timemanagement

Behoud controle in je eigen week en haal de resultaten die jij voor ogen hebt: Zeg vaarwel tegen stress en hectiek met onze effectieve timemanagementcursus! Leer hoe je controle kunt behouden over je eigen week en de resultaten kunt behalen die jij voor ogen hebt. Met onze beproefde methodes en technieken ben je klaar om je tijd efficiënt te beheren en je productiviteit te maximaliseren.

02

Presenteren

Inspireer je team. Leer hoe en wat te presenteren: Laat je team sprakeloos achter met jouw inspirerende presentatievaardigheden! Onze cursus leert je niet alleen hoe je een boeiende presentatie kunt geven, maar ook wat je moet presenteren om je team te inspireren en motiveren. Word een meester in het overbrengen van jouw boodschap op een manier die impact maakt.

03

Excel voor beginners, ervaren gebruikers en gevorderden

Ongeacht je ervaringsniveau, wij hebben de perfecte Excel-cursus voor jou! Ontdek de kracht van dit veelzijdige programma en leer hoe je je werkprocessen kunt stroomlijnen en je productiviteit kunt verhogen. Van basisvaardigheden tot geavanceerde technieken, onze cursussen bieden een op maat gemaakt leertraject dat je helpt om een Excel-expert te worden. Grijp deze kans om je vaardigheden naar een hoger niveau te tillen en je carrière een boost te geven!

04

Verkopen als consultant

Verover de markt met onze cursus ‘Verkopen als consultant’! Leer de fijne kneepjes van het vak en ontdek hoe je jouw consultancydiensten effectief kunt verkopen. Met onze beproefde technieken en strategieën ben je klaar om jezelf als consultant op de kaart te zetten en je omzet te verhogen.

05

Vergaderen

Transformeer je vergaderingen met onze effectieve vergadertraining! Leer hoe je vergaderingen efficiënt en productief kunt maken, zodat je tijd bespaart en betere resultaten behaalt. Onze cursus leert je hoe je agenda’s kunt opstellen, discussies kunt leiden en besluitvorming kunt bevorderen. Zeg vaarwel tegen eindeloze en niet productieve vergaderingen!

06

Schriftelijke vaardigheden

Communiceer met impact met onze cursus in schriftelijke vaardigheden! Verbeter je schrijfstijl, structuur en grammatica om duidelijke, overtuigende en professionele documenten te creëren. Of je nu rapporten, e-mails of voorstellen schrijft, onze cursus helpt je om je boodschap effectief over te brengen en je lezers te boeien.

07

Conflicthantering

Beheers de kunst van conflicthantering en leer hoe je meningsverschillen en spanningen binnen je team kunt oplossen. Onze cursus leert je effectieve communicatie- en onderhandelingstechnieken om conflicten te voorkomen en te beheersen. Word een gewaardeerde bemiddelaar en zorg voor een harmonieuze en productieve werkomgeving.

Wil je meer weten over de Oceaa Academy, neem contact met ons op!