Blogs

Een Duik in de Toekomst van de Waterbouw

Een Duik in de Toekomst van de Waterbouw

Op een stralende herfstdag in oktober vertrokken enkele enthousiaste collega’s van Oceaa vol goede moed naar de Waterbouwdag 2023 in de Jaarbeurs Utrecht, een van de meest verwachte evenementen in de waterbouwsector van het jaar. Het thema van dit jaar was “De Waterbouwer van de Toekomst,” en de dag beloofde een mix te zijn van netwerken, inspirerende projecten, toekomstkansen, en een eerbetoon aan jong talent.Op een stralende herfstdag in oktober vertrokken enkele enthousiaste collega’s van Oceaa vol goede moed naar de Waterbouwdag 2023 in de Jaarbeurs Utrecht, een van de meest verwachte evenementen in de waterbouwsector van het jaar. Het thema van dit jaar was “De Waterbouwer van de Toekomst,” en de dag beloofde een mix te zijn van netwerken, inspirerende projecten, toekomstkansen, en een eerbetoon aan jong talent.

Een dag vol kansen voor de toekomst

De dag bood een gevarieerd programma, met een ochtendsessie waarin hoogtepunten zoals de uitreiking van de Waterbouwprijs werden besproken. Daarnaast werd er uitgebreid gesproken over diverse projecten en het thema ‘Stikstof’. Een van de opmerkelijke projecten die ter sprake kwam, was de Lauwersmeerdijk-Vierhuizergat, gepresenteerd door Bert de Wolff van Waterschap Noorderzijlvest.

De middag stond in het teken van de kansen die de toekomst biedt voor de waterbouwsector. Diverse uitdagingen werden hierin toegelicht zoals ‘hoe om te gaan met klimaatverandering’ en ‘hoe de sector zich moet aanpassen om duurzame oplossingen te bieden’. De discussies waren boeiend en lieten zien dat de waterbouwers van de toekomst zowel creatief als vastberaden moeten zijn.

Het Jong Talent

Een van de hoogtepunten van de dag was de uitreiking van de Waterbouwprijs aan zowel HBO- als WO-studenten voor hun afstudeeropdrachten. Het was inspirerend om te zien hoe getalenteerde jonge geesten al bijdragen aan de ontwikkeling van de sector. Oceaa feliciteert alle winnaars en moedigt hen aan om hun briljante werk voort te zetten.

Op Naar Waterbouwdag 2024!

Waterbouwdag 2023 was een succesvolle dag waarbij we ons als Oceaa-team realiseerden dat we deel uitmaken van iets groots. Onze collega’s in de sector, getalenteerde jonge professionals en innovatieve oplossingen zullen nodig zijn om een waterbestendige toekomst voor ons allemaal te bouwen.

Als Oceaa zijn we vastbesloten om onze adviezen en werk binnen de waterbouwsector de komende tijd voort te zetten. We geloven dat de toekomst van de waterbouw veel in het vooruitzicht heeft en dat we samen nieuwe hoogten kunnen bereiken.

Na deze dag vol inspiratie, inzichten en een vleugje humor, kijken we al uit naar Waterbouwdag 2024. Tot volgend jaar!

Ben je benieuwd welke ervaringen we met jouw organisatie kunnen delen? Wil je concreter gaan sturen op producten of wil je juist een socialere cultuur creëren, neem dan contact op en laten we verder kennis met elkaar maken.