Nieuws

Teambuilding en dolle pret? Oceaa Winterfeest 2023!

Teambuilding en dolle pret? Oceaa Winterfeest 2023!

Het was weer een dag om niet te vergeten bij Oceaa. Al onze medewerkers, ook wel bekend als Oceaniërs, verzamelden zich weer voor het einde van het jaar voor het onvergetelijke Winterfeest 2023. We hebben onszelf dit jaar weer overtroffen, met een fantastisch georganiseerde dag vol teambuilding en plezier.

Voor het ochtendprogramma reisden we af naar de Avontuurfabriek in Loosdrecht. De eerste activiteit op de vroege ochtend was meteen intensief, namelijk elastiek voetbal. Een teamgericht spel waar samenwerken essentieel is. De bal schoot alle kanten op. Af en toe in het doel van de tegenstander. Sommigen probeerden zelfs een omhaal te maken. Een en al hilariteit.

Na deze geslaagde start van de dag was het tijd voor een andere variant van voetbal, namelijk bubbelvoetbal. Voor deze activiteit moet je wel tegen een stootje kunnen. Het was leuk om te zien hoe fanatiek iedereen was in de duels. Sommige Oceaniërs kregen geen zwemles, maar een gratis vliegles. Veiligheid staat bij ons hoog in het vaandel, alleen op dat moment even niet.

Na alle inspanningen was het tijd voor een welverdiende lunch, mogelijk gemaakt door de Avontuurfabriek in Utrecht. Het eten was veelzijdig en zeker aan te raden. De oudjes en minder-sportievelingen kregen hierbij de kans om even op adem te komen.

Na de lunch kregen we een uitdagende pubquiz voor de kiezen, waarin teams van twee zich moesten buigen over lastige vragen. Hoewel de vragen wellicht meer geschikt waren voor een ouder publiek, zorgde het voor een leuke uitdaging voor ons toch wel jonge Oceaa-team.

Hierna zijn we terug gegaan naar kantoor voor de eindejaarspresentatie en ontving iedereen cadeaus vanuit de directie van Oceaa.

De laatste activiteit van de middag was een spannende VR-game bij Zero Latency VR in Rotterdam. Met een VR-bril, headset en vuurwapen hebben we in teams samen moeten werken om te overleven tijdens een zombie apocalypse. Erg leuk om te spelen en ook hilarisch om van een afstandje te bekijken hoe iedereen schrikt en in paniek wegrent.

De dag werd afgesloten met een uitgebreid diner bij restaurant Umami by Han. Het was een unieke culinaire reis door verschillende Aziatische keukens. Voor sommigen waren een aantal gerechten een echte cultuurshock, terwijl voor anderen de smaken herkenbaar waren. Het was een overheerlijke afsluiting van een fijne dag.

Met een gevoel van voldoening en uitputting namen wij Oceaniërs in de avond afscheid van elkaar en van het jaar 2023. Het Winterfeest was niet alleen een dag vol plezier en avontuur, maar ook een dag waarop de teamgeest werd versterkt. Oceaa is niet slechts een ingenieurs- en adviesbureau, maar ook een plek waar plezier en een hecht team erg belangrijk is. Wij kunnen niet wachten tot volgend jaar!