Successen

Terugblik op de LCA en MKI Training bij Oceaa Academy

Terugblik op de LCA en MKI Training bij Oceaa Academy

Beste lezers,

Bij Oceaa Academy hechten we veel waarde aan persoonlijke groei en professionele ontwikkeling. Daarom organiseren we regelmatig trainingen en workshops om onze deelnemers de mogelijkheid te bieden nieuwe vaardigheden en kennis op te doen. Onlangs vond er een inspirerende training plaats over LCA (Life Cycle Assessment) en MKI (Milieu Kosten Indicator), gegeven door Ecoreview. In deze blogpost willen we graag terugblikken op de training en delen wat we hebben geleerd.

Op vrijdag 24 maart kwamen enthousiaste professionals samen in het Zipperz Business Center in Rotterdam voor de LCA en MKI Training. De training werd gegeven door experts op het gebied van duurzaamheid en milieu, die hun jarenlange ervaring met veel passie deelden. De deelnemers werden verwelkomd met een inspirerende omgeving en een motiverende sfeer.

Tijdens de training werden de concepten van LCA en MKI uitgebreid uitgelegd. We leerden hoe we de milieuprestaties van producten gedurende hun hele levenscyclus kunnen meten met behulp van LCA. Daarnaast ontdekten we hoe MKI-berekeningen ons kunnen helpen de kosten van milieuschade veroorzaakt door producten te bepalen. Het was fascinerend om te zien hoe deze berekeningen ons kunnen helpen de milieu-impact van onze producten te verlagen en tegelijkertijd kosten te besparen.

Wat de training echt waardevol maakte, was de praktische benadering. We kregen de kans om zelf LCA- en MKI-berekeningen te maken en de opgedane kennis direct toe te passen. Dit zorgde voor een dieper begrip van de concepten en gaf ons het vertrouwen om de berekeningen in de praktijk te brengen. De trainers waren beschikbaar om vragen te beantwoorden en de interactieve sessies stimuleerden uitwisseling van ervaringen tussen de deelnemers.

Voorafgaand aan de training kregen we toegang tot een online module, waar we meer informatie konden vinden over LCA en MKI-berekening. Deze module bood ons de mogelijkheid om op ons eigen tempo kennis op te doen en ons voor te bereiden op de training. Het was een waardevolle aanvulling op de klassikale sessies en versterkte ons begrip van de onderwerpen.

Al met al was de LCA en MKI Training een geweldige ervaring. We hebben veel geleerd en zijn geïnspireerd om de opgedane kennis in de praktijk te brengen. De training heeft ons bewustzijn vergroot over de milieu-impact van onze producten en heeft ons handvatten gegeven om duurzamere keuzes te maken. We zijn dankbaar voor de kans om deel te nemen aan deze waardevolle training.

Bent u geïnspireerd door onze ervaring en wilt u ook deelnemen aan de volgende Academy Day? Houd dan onze website in de gaten voor aankomende trainingen en workshops. Of neem contact met ons op voor meer informatie.

We kijken ernaar uit om u te verwelkomen bij de Oceaa Academy en u te helpen groeien in uw kennis en vaardigheden.

Met vriendelijke groet,

Het Oceaa Academy Team